Workshop-ul dedicat conservării și restaurării pieselor din suport litic, aflat la prima ediție, a avut rolul de a scoate la lumină bunuri culturale aflate în depozitele Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, precum și de familiarizare a participanților cu domeniul conservării și restaurării pietrei.
Finalul workshopului a adus după sine restaurarea unui număr de 16 piese precum și însușirea unor cunoștințe de bază în rândul tinerilor participanți.
Programul a adus după sine colaborări externe și susținerea unor prelegeri extrem de utile pentru publicul prezent. Astfel, după o introducere în domeniul conservării și restaurării bunurilor din piatră, susținută de restaurator Sidonia Olea, prin prezența doamnei Gheorghina Olariu, conservator – investigații fizico-chimice în cadrul departamentului Conservare Restaurare Evidență a Patrimoniului a Muzeului Județean Satu Mare, am avut prilejul de a asista la o prelegere referitoare la „Fluorescența de raze X în investigarea obiectelor de patrimoniu”, care a fost completată de comunicarea privind „o scurtă introducere în geologie pentru aplicații arheologice” susținută de reprezentanții Terra Analitic, susținută de Cosmin Stremțan și Montana Pușcaș. (comunicat)
Citește și:
The post Alba Iulia: Atelierul „Redescoperirea unui patrimoniu uitat” la Muzeul Național al Unirii appeared first on albapesurse.