Radio Hit FM

From the blog

Guvernul acordă până la 10.000 de lei pentru persoanele afectate de inundații, anunță premierul Marcel Ciolacu

În urma ședinței de urgență convocată luni de premierul Marcel Ciolacu, Guvernul a anunțat măsuri concrete pentru sprijinul persoanelor afectate de inundațiile devastatoare din ultimele zile.

Marcel Ciolacu a informat că fiecare familie afectată va primi un ajutor de urgență de până la 10.000 de lei. În plus, familiile care au suferit pierderi umane vor beneficia de un ajutor suplimentar de 10.000 de lei.

„Alocăm astăzi primele sume pentru a compensa pagubele suferite de cei loviți de inundații. Suma totală alocată pentru acest ajutor este de 100 milioane de lei,” a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a subliniat că prioritatea actuală este efectuarea urgentă a reparațiilor la locuințe, drumuri și infrastructura locală.

În plus, Guvernul a aprobat măsurile necesare pentru instituirea stării de alertă în județele Galați și Vaslui, la propunerea prefecților. Acest cadru legislativ va permite autorităților locale să contracteze lucrări și servicii în regim de urgență.

Sursa foto: Facebook | Marcel Ciolacu

The post Guvernul acordă până la 10.000 de lei pentru persoanele afectate de inundații, anunță premierul Marcel Ciolacu first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.