Radio Hit FM

From the blog

Autostrada Brașov-Bacău (A 13): Contractul pentru finalizarea studiului de fezabilitate va fi semnat cu Consitrans

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) urmează să semneze contractul cu proiectantul Consitrans pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii A 13 Brașov-Bacău, după ce nu au fost înregistrate contestații. Termenul legal de 10 zile pentru depunerea contestațiilor a expirat pe 11 mai, iar pe portalul SEAP și pe site-ul Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) nu au fost depuse plângeri, conform Economedia.

Proiectul Autostrăzii A 13 Brașov-Bacău a fost transferat recent printr-un ordin al Ministrului Transporturilor de la CNAIR la noua companie, CNIR, care se va ocupa de implementarea investițiilor pentru Autostrăzi și Drumuri Expres. Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a anunțat pe 30 aprilie 2024 că proiectantul Consitrans a câștigat contractul pentru finalizarea studiului de fezabilitate, valoarea contractului fiind de 81,2 milioane de lei (fără TVA), iar termenul de finalizare este de maximum 24 de luni.

„Am desemnat câștigătorul pentru contractul necesar finalizării Studiului de Fezabilitate al Autostrăzii Brașov-Bacău! După semnarea contractului, CONSITRANS SRL va avea la dispoziție 81,2 milioane de lei (fără TVA) și maximum 24 de luni pentru completarea acestui Studiu de Fezabilitate. Autostrada Brașov – Bacău va avea o lungime estimată de 164 km și va asigura o nouă legătură între Moldova și Transilvania,” a declarat Cristian Pistol.

La licitație au participat trei ofertanți: Consitrans, Mega Muhendislik și asocierea Explan SRL (lider) – DP Consult SA – Tekfen Muhendislik A.Ş.

Autostrada Brașov – Bacău este un proiect strategic care va facilita legătura dintre Moldova și Transilvania, având o lungime estimată de 164 km. În prezent, alte proiecte rutiere din zonă sunt în derulare, precum secțiunea de 68 km dintre Sibiu (Boița) și Făgăraș, unde constructorul Makyol se află în etapa de proiectare pentru toate cele patru loturi. În plus, studiul de fezabilitate pentru secțiunea Făgăraș-Brașov este așteptat să fie finalizat de către Search până la sfârșitul anului, deși acest contract a suferit întârzieri semnificative.

The post Autostrada Brașov-Bacău (A 13): Contractul pentru finalizarea studiului de fezabilitate va fi semnat cu Consitrans first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.