Radio Hit FM

From the blog

Zona din Brașov aflată în topul celor mai scumpe chirii din țară. Prețurile vor continua să crească

O zonă din Braşov se în topul cartierelor din România cu cele mai mari chirii.

În medie, chiria pentru un apartament în această zonăa orașului ajunge să coste 1.000 de euro pe lună.

Această creștere semnificativă a prețurilor este atribuită cererii mari, generată în principal de fluxul de studenți care caută locuințe înainte de începerea noului an universitar.

“Piața chiriilor se confruntă cu o cerere în creștere, depășind oferta disponibilă, ceea ce duce la o competiție acerbă pentru găsirea unui apartament accesibil și bine situat. În această perioadă, prețurile pot crește cu până la 20% comparativ cu anul trecut.

Cele mai căutate sunt apartamentele de tip studio și cele cu două camere, în special cele situate aproape de facultăți,” a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Raportul acoperă cele mai importante șase centre universitare din România: București, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, Constanța și Iași, oferind o imagine de ansamblu a tendințelor actuale în piața închirierilor.

Calea Poienii este a patra cea mai scumpă zonă din țară pentru chiriași, după cartiere precum Primăverii, Aviatorilor-Kiseleff sau Herăstrău, toate din București. Cu o medie de 1.000 euro/lună, aceasta depășește cu mult centrul orașului Cluj-Napoca unde locuințele se închiriază cu 650 euro/lună.

Sursa foto: Facebook | Primăria Municipiului Brașov

The post Zona din Brașov aflată în topul celor mai scumpe chirii din țară. Prețurile vor continua să crească first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.