Radio Hit FM

From the blog

Tractorul Universal, produs mai mulți ani la Brașov, se fabrică acum în Pakistan. Licența a fost cumpărată de o firmă locală, în anii ’90

Tractorul Universal, odinioară un simbol al industriei românești și produs la Uzina Tractorul Brașov este acum fabricat cu succes în Pakistan.

După închiderea fabricii UTB în 2007, licența de producție a fost vândută unui grup pakistanez, GM Group, care a continuat producția sub numele de Universal Tractors Pakistan.

Grupul pakistanez, cunoscut pentru distribuția tractoarelor Ford și Fiat în Pakistan, a achiziționat licența de la UTB în anii ’90 pentru suma de peste un milion de dolari.

Astfel, modelele de tractoare Universal, produse inițial în România, sunt acum fabricate în Pakistan, cu o capacitate de producție de până la 10.000 de unități pe an, potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: libertatea.ro.

The post Tractorul Universal, produs mai mulți ani la Brașov, se fabrică acum în Pakistan. Licența a fost cumpărată de o firmă locală, în anii ’90 first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.