Radio Hit FM

From the blog

Irineu Darău: „Lipsa banilor pentru consumabile în școli ține și de Primărie”

Senatorul, Irineu Darău a vorbit, în direct la Hit FM Brașov despre deficitul bugetar cu care se confruntă unitățile de învățământ din România. Acesta afirmat că în unele situații lipsa banilor pentru consumabile ține și de primari.

„Da, e o realitate revoltătoare în România, dar să știți că de multe ori depinde de primărie. Să știți că știu că la Brașov, Allen Coliban a dat semnalul clar: orice director serios care își fundamentează cerințele și spune de ce are nevoie va primi acei bani. Și așa a fost, an de an.

Da, atunci se mai văd și defecțiuni de management în care vreun director nu știe să-și facă un buget. Sunt multe locuri în care, din păcate, chiar și în țară, nu doar la administrația locală, se taie de la Educație și se dă altundeva. Nu există așa ceva. Educația e gratuită culmea prin Constituție si toate aceste școli trebuie sa aibă dotarea necesară, sperând ca fondul clasei nu merge către altceva”, a spus Irineu Darău.

The post Irineu Darău: „Lipsa banilor pentru consumabile în școli ține și de Primărie” first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.