Radio Hit FM

From the blog

AstraZeneca a anunțat retragerea vaccinului său anti-COVID din întreaga lume, din cauza unei cereri scăzute.

Această decizie vine la câteva luni după ce compania a recunoscut un efect secundar rar asociat cu vaccinul.

Vaccinul, cunoscut sub numele de Vaxzevria, nu va mai fi disponibil în Uniunea Europeană, după ce AstraZeneca și-a retras voluntar autorizația de introducere pe piață. Cererea de retragere a fost depusă pe 5 martie și a intrat în vigoare recent. Compania intenționează să facă cereri similare și în alte regiuni, inclusiv în Marea Britanie, în lunile următoare.

AstraZeneca a subliniat că decizia de retragere a vaccinului a fost luată pe motive comerciale și că acesta nu mai este fabricat sau furnizat, fiind înlocuit de alte vaccinuri care abordează noile variante ale virusului.

În ultimele luni, Vaxzevria a fost subiect controversat din cauza unui efect secundar rar, care poate provoca formarea de cheaguri de sânge și trombocitopenie. Compania a recunoscut anterior că vaccinul poate provoca această reacție rară, denumită sindromul trombozei cu trombocitopenie (TTS). Cu toate acestea, AstraZeneca a subliniat că numărul cazurilor este extrem de mic în comparație cu numărul persoanelor vaccinate și că decizia de retragere nu este legată de procesele judiciare în curs sau de recunoașterea acestui efect secundar.

Reprezentanții AstraZeneca au subliniat contribuția pozitivă a vaccinului la oprirea pandemiei, menționând că acesta a salvat milioane de vieți și a fost administrat în miliarde de doze la nivel mondial.

The post AstraZeneca a anunțat retragerea vaccinului său anti-COVID din întreaga lume, din cauza unei cereri scăzute. first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.