Radio Hit FM

From the blog

Zeci de urși problemă vor putea fi eutanasiați în Brașov până la sfârșitul anului. APM Brașov a emis 14 autorizații de mediu pentru prevenirea acestora

Directorul Agenției pentru Protecția Mediului Brașov a anunțat că, până la data de 25 septembrie 2024, au fost emise 14 autorizații de mediu pentru gestionarea urșilor-problemă, conform legislației privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic.

Aceste autorizații vizează 34 de exemplare din specia urs brun, din totalul de 45 repartizate județului Brașov.

„În ceea ce privește aplicarea prevenției la urșii problemă, până la data de 25 septembrie anul curent, Agenția pentru Protecția Mediului Brașov a emis, în baza legii vânătorilor și a protecției Fondului Cinegetic și privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarilor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, un număr de 14 autorizații de mediu, ceea ce reprezintă un număr de 34 de exemplare din cele 45 repartizate la nivelul județului Brașov.

Exemplarele din specia urs brun, care reprezintă nivel de prevenție la nivel național, pot fi recoltate până la data de 31 decembrie de către vânători sub coordonarea personalului tehnic de specialitate angajată al gestionarului prin metodele de vânătoare admise”, a declarat pentru Radio Hit FM Brașov Regional, directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, Ciprian Băncilă.

Sursa foto: Shutterstock

The post Zeci de urși problemă vor putea fi eutanasiați în Brașov până la sfârșitul anului. APM Brașov a emis 14 autorizații de mediu pentru prevenirea acestora first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.