Radio Hit FM

From the blog

Trenul InterCity Cluj-Napoca – Budapesta a deraiat lângă Gara Keleti. Circulația feroviară este grav afectată

Trenul InterCity care circula de la Cluj-Napoca la Budapesta a deraiat duminică seara în apropierea Gării de Est (Keleti) din capitala Ungariei.

Un incident feroviar major a avut loc duminică seara în Ungaria, când trenul InterCity Claudiopolis (IC 74) care se deplasa de la Cluj-Napoca la Budapesta a deraiat în apropierea Gării de Est din capitala ungară.

Compania feroviară maghiară MÁV a confirmat că deraierea trenului a blocat complet traficul feroviar în Gara Keleti, determinând întârzieri și anulări semnificative de trenuri.

Potrivit presei din Ungaria, vagoanele trenului sunt vechi de aproximativ 50 de ani, ceea ce a ridicat semne de întrebare cu privire la siguranța acestora.

Unul dintre călători, aflat în vagonul din spate, a descris cum a simțit o zdruncinătură în momentul deraierii, dar inițial nu a realizat gravitatea situației.

Din fericire, nu au fost raportate victime, deși sirenele ambulanțelor au fost auzite în zonă, semn că echipele de intervenție erau pregătite să acționeze.

Un alt pasager a povestit că vagonul din față a trecut pe o șină, în timp ce partea din spate a trenului a trecut pe altă șină, creând o situație periculoasă în care trenul „a mers în cruce” înainte de a se opri.

Din fericire, trenul circula cu viteză redusă, ceea ce a prevenit un dezastru major, însă incidentul a fost descris ca fiind „foarte înfricoșător”, având în vedere zguduiturile puternice.

Ca urmare a accidentului, Gara Keleti din Budapesta a fost închisă temporar, trenurile fiind redirecționate către alte gări din capitală.

Echipele de intervenție lucrează neîncetat pentru a remedia situația și a repune trenul pe șine, însă traficul feroviar rămâne grav afectat.

Autoritățile feroviare din Ungaria și România colaborează pentru a investiga cauzele acestui incident și pentru a preveni astfel de evenimente în viitor.

Sursa foto: index.hu

The post Trenul InterCity Cluj-Napoca – Budapesta a deraiat lângă Gara Keleti. Circulația feroviară este grav afectată first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.