Radio Hit FM

From the blog

Românii, în Dilema Amenzilor Rutiere din Bulgaria: Ce Trebuie Să Știi Dacă Ești Prins de Radar

Un număr tot mai mare de români traversează Bulgaria cu mașina pentru a ajunge pe plajele însorite din Grecia sau Cipru. Însă, dacă ai avut ghinionul să fii „prins” de radar în Bulgaria, este important să știi dacă poți ignora amenda sau dacă o vei primi acasă, prin poștă.

Grecia rămâne una dintre destinațiile de top pentru vacanțele de vară ale românilor. Majoritatea celor care călătoresc cu mașina personală trec prin Bulgaria, informează promotor.ro.

Dat fiind că Bulgaria și România sunt ambele, membre ale Uniunii Europene, legislația rutieră este similară. Astfel, aparatele de înregistrare a vitezei trebuie omologate și folosite conform normelor UE.

Ce Se Întâmplă Când Ești Oprit de Poliție

În cazul în care ai fost „prins” de radar în Bulgaria, cel mai probabil vei fi tras pe dreapta. Polițistul va verifica actele și va întocmi un proces-verbal pentru amendă. Aceasta poate fi plătită la oricare dintre punctele EasyPay din Bulgaria sau prin transfer bancar, în conturile precizate pe procesul-verbal.

Dar Dacă Nu Ești Oprit de Poliție?

Există și situația în care ai fost înregistrat de radar, dar nu ai fost oprit de poliție. În acest caz, amenda va fi trimisă prin poștă. Conform legislației europene, sancțiunile pentru încălcările rutiere din spațiul comunitar sunt transmise prin poștă la domiciliul proprietarului mașinii.

Ignorarea Amenzii

Dacă alegi să ignori amenda înmânată de polițist și nu o plătești la EasyPay, aceasta va fi totuși trimisă prin poștă. Odată emisă, amenda rămâne valabilă.

Prescrierea Amenzii

În România, amenzile rutiere se prescriu dacă nu sunt executate silit în termen de 5 ani, calculat de la data de 1 ianuarie a anului următor datei emiterii amenzii. În schimb, în Bulgaria, nu există un astfel de termen în legislația rutieră sau penală. Prin urmare, odată emisă, amenda nu se va prescrie, iar cei care nu o achită pot fi executați silit de statul bulgar.

The post Românii, în Dilema Amenzilor Rutiere din Bulgaria: Ce Trebuie Să Știi Dacă Ești Prins de Radar first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.