Radio Hit FM

From the blog

Proxenetism în Brașov: Trei bărbați reținuți după o serie de percheziții domiciliare

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, desfășoară cercetări într-un dosar penal de proxenetism, în urma căruia trei bărbați au fost reținuți.

Pe data de 3 iulie 2024, polițiștii brașoveni, împreună cu echipe din cadrul Serviciului Criminalistic și al Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, au efectuat șapte percheziții domiciliare în județul Brașov. Aceste acțiuni fac parte dintr-o anchetă privind săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

Din investigațiile realizate, s-a constatat că, în perioada august 2023 – iunie 2024, trei bărbați cu vârste cuprinse între 32 și 50 de ani ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției de către mai multe femei în județul Brașov. Aceștia ar fi obținut foloase patrimoniale din aceste activități ilegale.

În urma perchezițiilor, au fost emise și executate trei mandate de aducere. După administrarea probelor, unul dintre inculpați a fost pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. În data de 4 iulie 2024, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov a solicitat arestarea preventivă pentru ceilalți doi inculpați, care au fost ulterior prezentați în fața unui judecător de drepturi și libertăți. Pe numele acestora au fost emise mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea polițiștilor a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Precizăm că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de toate drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, inclusiv de prezumția de nevinovăție.

The post Proxenetism în Brașov: Trei bărbați reținuți după o serie de percheziții domiciliare first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.