Radio Hit FM

From the blog

Primele biciclete electrice, în cadrul sistemului de bike sharing, au fost instalate la Alba Iulia

La Alba Iulia a  început instalarea primelor biciclete electrice în sistemul de bike sharing. Acestea oferă atât locuitorilor, cât și turiștilor o nouă modalitate de transport ecologic. În total, vor fi montate 11 terminale și 60 de rasteluri, punându-se la dispoziție 230 de biciclete electrice inteligente.

Sistemul de închiriere este similar cu cel folosit pentru trotinetele Lime. Utilizatorii trebuie doar să scaneze codul QR de pe bicicletă folosind aplicația dedicată, după care încuietoarea se va deschide automat. Aplicația poate fi descărcată de pe site-ul oficial Velo City.

Contractul pentru implementarea acestui sistem a fost semnat în ianuarie 2024 cu compania Scope Systems SRL și are o valoare de 6,07 milioane lei (inclusiv TVA), incluzând și alte lucrări pentru dezvoltarea infrastructurii de mobilitate urbană. Noile dotări completează investițiile făcute  anul trecut,  în anul 2023, când au fost recepționate 70 de biciclete mecanice, terminalele și rastelurile aferente.

Prin instalarea sistemului de bike sharing autoritățile intenționează să contribuie, la îmbunătăţirea infrastructurii transportului public de persoane, pietonale şi pentru biciclişti, precum şi la creşterea utilizării transportului nemotorizat, respectiv a numărului de biciclişti şi pietoni.

Biciclete electrice Alba Iulia

The post Primele biciclete electrice, în cadrul sistemului de bike sharing, au fost instalate la Alba Iulia appeared first on albapesurse.