Radio Hit FM

From the blog

Primăria Brașov investește aproape 300.000 de lei într-un program inovator menit să îmbunătățească starea drumurilor orașului

Cu ajutorul unei tehnologii moderne de scanare video, autoritățile locale vor identifica și cataloga fiecare defect de pe cei 518 kilometri de drumuri municipale, de la gropi și denivelări până la crăpături în asfalt și marcaje neconforme.

Serviciul de „inspector autonom” va fi asigurat de o firmă specializată, care va utiliza camere video pentru a monitoriza fiecare bandă de circulație, evaluând astfel în detaliu starea tehnică a drumurilor. Costul estimat al acestor servicii se ridică la 249.000 de lei cu TVA, adică 296.310 lei cu TVA, iar monitorizarea va avea loc pe parcursul a trei luni.

Scanarea va include nu doar partea carosabilă, ci și marcajele rutiere, bordurile și alte elemente relevante ale infrastructurii rutiere. Camerele video specializate vor fi montate pe vehiculele furnizate de prestator, asigurând capturarea precisă a imaginilor și clipurilor video pentru o identificare corectă a tuturor defecțiunilor.

După finalizarea monitorizării, firma prestatoare va oferi acces la o aplicație care va conține toate neconformitățile detectate pe străzi, fiind disponibilă pentru consultare timp de 12 luni. Această inițiativă este menită să ofere o perspectivă cuprinzătoare asupra stării infrastructurii rutiere din Brașov și să faciliteze procesul de planificare și execuție a lucrărilor de reparații și întreținere.

The post Primăria Brașov investește aproape 300.000 de lei într-un program inovator menit să îmbunătățească starea drumurilor orașului first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.