Radio Hit FM

From the blog

Prestigioasa rută culturală europeană Historic Cafes Route se extinde în Republica Moldova!

Prestigioasa rută culturală europeană, Historic Cafes Route, acreditată de Consiliul Europei în 2022, s-a extins recent în Republica Moldova. În cadrul primei ședințe conduse de noul președinte al Historic Cafes Route, românul Arnold Klingeis, a fost aprobată adeziunea primei entități din Moldova. Este pentru prima dată în istorie când un cetățean român conduce o rută culturală europeană.

În prezent, Republica Moldova este reprezentată în cadrul Historic Cafes Route de restaurantul Sala de Degustare Wine.md. Președintele Arnold Klingeis a subliniat că această decizie a fost o datorie de onoare, exprimându-și bucuria de a îndeplini promisiunea făcută în luna februarie a acestui an, la Forumul Economic de la Chișinău. „Am promis acest lucru atât Alteței Sale Regale Principelui Radu al României, cât și domnilor Dorin Recean, prim-ministrul Moldovei, și Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău. Acum, am bucuria de a îndeplini această promisiune”, a declarat Arnold Klingeis.

Klingeis a fost impresionat de ospitalitatea gazdelor din Moldova, de frumusețea clădirilor vechi din Chișinău și împrejurimi, de calitatea vinurilor, specialități din cafea și diversitatea gastronomiei istorice.

Sala de Degustare Wine.md funcționează într-o clădire emblematică a capitalei Moldovei, monument istoric și de arhitectură, cunoscută de localnici drept „Crama sau Casa lui Oksinoit”. Vizitatorii au posibilitatea de a degusta din cele 400 de tipuri de vinuri moldovenești și de a se bucura de preparate culinare rafinate și specialități din cafea.

În plus, Consiliul Director al Historic Cafes Route a aprobat admiterea unui cunoscut restaurant din Alba Iulia, România, Pub 13 – Carolina Castle, în rețeaua europeană a „cafenelelor de aur”, care reunește unele dintre cele mai reprezentative localuri europene.

Arnold Klingeis, până acum ambasadorul în România al Consiliului Europei pentru această rută culturală, este un antreprenor cu mare experiență în turism. El administrează faimosul Hotel de Gheață din zona Bâlea Lac și Palatul Brukenthal din Avrig, reședința de vară a guvernatorului Transilvaniei, transformată într-o unitate hotelieră de elită.

The post Prestigioasa rută culturală europeană Historic Cafes Route se extinde în Republica Moldova! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.