Radio Hit FM

From the blog

Plutonier Maria Niță a reușit să destrame mitul că doar bărbații sunt cei mai puternici pompieri din România

La concursul anual organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) la Brașov, la finele săptămânii trecute, Maria Niță din Sibiu a fost singura femeie printre cei 95 de participanți din 28 de județe. Deși numărul femeilor pompier este în creștere în țară, acestea încă luptă pentru egalitatea de șanse în această profesie. Nu și la Sibiu!

Concursul național „Cel mai puternic pompier” a adus la start 95 de pompieri din întreaga țară, care și-au dorit să-și arate forța și rezistența în practicarea meseriei. Probele dificile și căldura infernală au fost un adevărat test de rezistență, nu doar de forță fizică. Printre concurenți s-a aflat o singură femeie pompier: plutonier Maria Niță de la ISU Sibiu.

Nu este prima dată când Plt. Maria Niță demonstrează forță, determinare și ambiție, demne de urmat. După mai bine de o lună de antrenamente intense, în condiții caniculare, Maria a concurat vreme de două zile cot la cot cu colegii ei pompieri, reușind să impresioneze o țară întreagă.

„Este greu să concurezi cu pompieri care participă de când s-a lansat această competiție, este greu să ajungi la nivelul lor de rezistență și rapiditate. Însă, pentru mine, este o bucurie că am fost acolo și că mi-am demonstrat că se poate, că femeile pompieri sunt puternice!” a mărturisit Maria.

Participarea ei la acest concurs nu numai că a demonstrat abilitățile excepționale ale plutonierului Maria Niță, dar a și inspirat multe alte femei să-și urmeze visul de a deveni pompier.

The post Plutonier Maria Niță a reușit să destrame mitul că doar bărbații sunt cei mai puternici pompieri din România first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.