Radio Hit FM

From the blog

Marcel Boloș: „Ne ținem promisiunile. Pensiile majorate vor fi plătite fără întârzieri!”

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a dat asigurări astăzi că toți pensionarii din România vor primi pensiile majorate la timp, fără nicio întârziere.

„Echipa Ministerului Finanţelor a lucrat intens pentru a se asigura că totul decurge conform planului, iar pensionarii vor primi banii în conturile lor cât mai curând.

Ne ținem promisiunile și ne asigurăm că toți pensionarii vor primi pensiile majorate fără întârzieri! Echipa Ministerul Finanţelor a lucrat intens pentru a se asigura că totul decurge conform planului, iar pensionarii vor primi banii în conturile lor cât mai curând”, a declarat Marcel Boloș.

În urma aprobării Memorandumului pentru stabilirea limitelor de credite bugetare și de angajament pe luna septembrie 2024, la propunerea Ministerului Finanțelor, bugetul lunar pentru pensii a fost majorat cu peste 2 miliarde lei.

„Mâine vom opera deschiderea de credite bugetare, asigurând sumele necesare pentru cei 3,8 milioane de pensionari care vor primi pensii majorate din septembrie”, a explicat ministrul pe pagina sa de Facebook.

Acest efort suplimentar reprezintă o creștere semnificativă a alocărilor bugetare pentru pensii, de la o medie lunară de 10,5 miliarde lei, la aproximativ 13 miliarde lei lunar.

Pe parcursul anului 2024, Ministerul Finanțelor va trebui să asigure aproximativ 10 miliarde lei suplimentari pentru Casa Națională de Pensii Publice.

Ne ținem promisiunile și ne asigurăm că toți pensionarii vor primi pensiile majorate fără întârzieri!

Echipa Ministerul…

Publicată de Marcel Boloș pe Miercuri, 28 august 2024

Sursa foto: Facebook | Marcel Boloș

The post Marcel Boloș: „Ne ținem promisiunile. Pensiile majorate vor fi plătite fără întârzieri!” first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.