Radio Hit FM

From the blog

MAE, avertisment pentru românii care călătoresc în Italia: Ploi abundente și inundații severe în mai multe regiuni

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru cetățenii români care se află sau intenționează să călătorească în Italia, din cauza ploilor abundente și inundațiilor severe care afectează regiunile Emilia-Romagna, Toscana și Marche.

Precipitațiile intense au provocat revărsarea râurilor și alunecări de teren, cauzând pagube materiale considerabile, întreruperi ale traficului și evacuări în zonele cele mai afectate.

Autoritățile locale au intervenit pentru salvarea și sprijinul populației, multe localități declarând stare de urgență. În zonele rurale și în apropierea cursurilor de apă, infrastructura a fost grav avariată, iar primăriile au activat planuri de urgență, recomandând cetățenilor să evite deplasările, cu excepția celor strict necesare.

Aeroporturile funcționează în mare parte normal, însă unele zboruri au fost întârziate sau anulate din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

MAE recomandă consultarea site-ului Departamentului Protecției Civile din Italia pentru informații actualizate și oferă asistență consulară prin Consulatul General al României la Bologna, la numerele de telefon +39 051 5872120 și +39 051 5872209, precum și prin telefonul de urgență +39 324.803.5171.

Sursa foto: dreamstime.com

The post MAE, avertisment pentru românii care călătoresc în Italia: Ploi abundente și inundații severe în mai multe regiuni first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.