Radio Hit FM

From the blog

Grupul Skepsis reprezintă România la AMAFEST, Festival Internațional de Teatru organizat la Stuttgart, Germania

Grupul Skepsis reprezintă Alba Iulia și România la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru AMAFEST, organizat în orașul Stuttgart din Germania!

Evenimentul este organizat de Theater am Olgaeck (Stuttgart), în perioada 30 mai – 1 iunie 2024, în cooperare cu orașul Stuttgart și Ministerul de Știință și Cultură Baden-Wurtenberg și reunește în acest an participanți din Germania, Estonia, România, Croația, Italia, Polonia, Portugalia, Cehia și Emiratele Arabe Unite.

Compania de teatru Skepsis participă pentru al patrulea an consecutiv la acest eveniment și va reprezenta Alba Iulia și România cu spectacolul „Ultimul Godot”, după Matei Vișniec.

„În ultimii patru ani a fost dezvoltată o rodnică relație de colaborare artistică și organizațională între Theater am Olgaeck (Stuttgart) și Grupul Skepsis. Suntem onorați să facem parte din acest proiect cultural. Vom reprezenta Alba Iulia și România la un eveniment internațional dedicat încurajării schimbului de experiență, educației și formării artistice. Anul acesta ne-am dorit să promovăm dramaturgia românească contemporană, așadar am propus un spectacol bazat pe un text semnat de Matei Vișniec, în care se pune problema viitorului pe care îl are teatrul într-o lume în care arta dramatică se pare că își găsește locul tot mai greu. Fiind un eveniment internațional, spectacolul nostru va fi jucat în limba engleză”, a precizat Viorel Cioflică, coordonatorul Grupului Skepsis.

Festivalul de teatru din Stuttgart are un program diversificat, cuprinzând spectacole de teatru, discuții critice, ateliere de formare și activități de familiarizare a participanților cu istoria și cultura locală, scopul general al evenimentului fiind acela de a explora și a dezbate prin intermediul artei probleme actuale legate schimbările mediului politic și social.

Citește și:

The post Grupul Skepsis reprezintă România la AMAFEST, Festival Internațional de Teatru organizat la Stuttgart, Germania appeared first on albapesurse.