Radio Hit FM

From the blog

Festivalul „Sărbătoarea Rusaliilor” își anunță a XII-a ediție la Feldioara: „Bătutul armizinilor”

Primăria Feldioara anunță organizarea celei de-a XII-a ediții a Festivalului „Sărbătoarea Rusaliilor”, eveniment ce va avea loc duminică, 23 iunie. Tradiția se continuă, invitând întreaga comunitate să participe la obiceiul „Bătutul armizinilor”.

Programul zilei este variat și plin de activități care celebrează cultura și tradițiile locale. Evenimentele includ o paradă, o horă, muzică de fanfară, expoziții și ateliere de ferecat țăruși și „legat generații”, realizate în parteneriat cu Liceul „Petru Rareș” din Feldioara. De asemenea, un spectacol folcloric va pune în valoare tinerele talente locale și invitații speciali.

Festivalul „Sărbătoarea Rusaliilor” a fost inițiat în 2011, alături de alte evenimente menite să promoveze tradițiile și istoria locului, prin accesarea de fonduri europene. De atunci, evenimentul a fost continuat cu finanțare din bugetul local, având ca scop încurajarea comunității pentru păstrarea frumoasei tradiții care are loc de Rusalii – „Bătutul armizinilor”. Această tradiție implică folosirea mestecenilor tineri (armizini, n.r.) și este un simbol al vitalității și renașterii naturii.

Toți cei interesați sunt așteptați să participe la această sărbătoare deosebită, care nu doar că promovează patrimoniul cultural local, dar și întărește legăturile comunitare.

The post Festivalul „Sărbătoarea Rusaliilor” își anunță a XII-a ediție la Feldioara: „Bătutul armizinilor” first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.