Radio Hit FM

From the blog

Ferma de Biodiversitate Cobor pregătește ceaunele pentru Întrecerea Gulașurilor, ediția a II-a

Ferma de Biodiversitate Cobor invită pasionații de gătit și natură, în data de 12 octombrie, la cea de-a doua ediție a concursului „Întrecerea Gulașurilor”.

Un eveniment dedicat întregii familii, care promite o zi plină de savoare și activități interactive în aer liber. Evenimentul este organizat de Ferma de Biodiversitate Cobor și Fundația Conservation Carpathia.

Opt echipe de bucătari entuziaști, din toate colțurile țării, își vor sufleca mânecile și vor transforma carnea de Sură de stepă, crescută organic la ferma Cobor, în gulaș, realizat după propria rețetă, cu secrete numai de ei știute. Fiecare echipă va încerca să aducă o bucățică din creativitatea sa și se va întrece pentru a câștiga titlul de „Cel mai bun gulaș”.

Publicul este invitat să susțină echipele, să se delecteze cu gulașul pregătit, biletul include două porții, dar să și participe la activitățile special pregătite cu ocazia Întrecerii Gulașurilor, la Ferma de Biodiversitate Cobor. 

Întrecerea nu este doar pentru bucătari! Întreaga zi este presărată cu activități pentru toate vârstele: în timp ce gulașul fierbe în ceaune, copiii vor avea propriile provocări pe Ulița Copilăriei – o competiție care le va pune la încercare rapiditatea, capacitatea de a lucra în echipă, în timp ce îndeplinesc probe formate din activități specifice vieții la țară.

De la aranjatul lemnelor, până la alegerea boabelor de fasole, copiii vor redescoperi frumusețea vieții la sat, dar și muncile specifice traiului de zi cu zi. Totul într-o competiție distractivă și antrenantă.

Și pentru cei care doresc să învețe ceva nou, în cadrul evenimentului va fi organizat și un atelier  de gătit cu carne de sură de stepă. 

Programul zilei

08:00 – 09:00: Sosirea și instalarea echipelor

09:00 – 13:00: Prepararea gulașului

10:00 – 11:00: Sosirea participanților

11:00 – 13:00: Ulița copilăriei – competiție pentru copii

13:00 – 13:30: Predarea gulașului pentru jurizare

13:00 – 15:00: Servirea gulașului publicului 

15:00 – 16:00: Atelier de gust – ne lăsăm inspirați de ideile unui bucătar care va găti o rețetă live

16:00 – 17:00: Premiere și moment artistic

Înscrieri și bilete

Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro, iar în prețul fiecărui bilet sunt incluse două porții de gulaș. Pentru cei mici (copiii sub 7 ani), accesul este gratuit! Echipele care doresc să intre în competiție trebuie să se înscrie până pe 8 octombrie.

Sursa foto: Andrei Alexandru Popa

The post Ferma de Biodiversitate Cobor pregătește ceaunele pentru Întrecerea Gulașurilor, ediția a II-a first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.