Radio Hit FM

From the blog

Extinderea activității la Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav: Noi spații comerciale și prețuri surprinzătoare pentru chirii

Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav își continuă expansiunea, vizând diversificarea serviciilor oferite în incinta terminalului. În contextul unei oferte limitate de facilități, conducerea aeroportului a decis să înceapă amenajarea unor noi spații comerciale, care urmează să fie închiriate agenților economici. Pentru a realiza acest proiect, a fost semnat un contract cu constructorul terminalului, compania UTI, în valoare de 20.209,71 lei fără TVA. Contractul prevede racordarea noilor spații la rețelele electrice și sanitare, asigurând astfel condițiile necesare pentru deschiderea unor puncte de vânzare în interiorul terminalului.

În cursul acestui an, aeroportul a scos la licitație două spații pentru servicii precum schimb valutar (5,90 mp) și închirieri de mașini (8,67 mp), cu un preț de pornire al chiriei de 33 euro/mp. Aceste noi oferte sunt menite să atragă mai mulți clienți și să îmbunătățească experiența pasagerilor.

Însă, ceea ce a atras atenția publicului sunt prețurile ridicate pentru spațiile deja închiriate în urma licitațiilor de anul trecut. Conform datelor disponibile, chiria pentru un bancomat a ajuns la un impresionant 570 euro/mp/lună, în timp ce un spațiu pentru un automat de cafea sau snack-uri a fost închiriat la o rată și mai mare, de 1.100 euro/mp/lună. Aceste tarife ridicate subliniază interesul semnificativ pentru prezența în terminalul aeroportului, dar ridică și întrebări cu privire la accesibilitatea acestor servicii pentru operatorii mai mici.

The post Extinderea activității la Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav: Noi spații comerciale și prețuri surprinzătoare pentru chirii first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.