Radio Hit FM

From the blog

Cod Galben și Cod Portocaliu de caniculă în următoarele zile!

Meteorologii ANM au emis prognoza pentru următoarele două zile, avertizând asupra unui val de căldură extremă. Azi, 9 iulie, aproape toată țara va fi sub Cod Galben de caniculă, cu temperaturi care vor urca până la 38-39 de grade la umbră. Mâine, 10 iulie, situația se va agrava în București și în alte 9 județe din sudul țării, unde va fi instituit Cod Portocaliu de caniculă, în timp ce restul țării va rămâne sub Cod Galben de caniculă.

„Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade și local de 38…39 de grade în regiunile sudice, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală”, arată prognoza ANM.

În 10 iulie, ANM a emis Cod Portocaliu de caniculă pentru București și alte 9 județe din sudul țării. Restul țării va fi sub Cod Galben de caniculă, cu temperaturi maxime de 33…37 de grade, disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

În Brașov, prognoza pentru astăzi și mâine indică temperaturi de până la 33 de grade la umbră, iar pe timp de noapte, valorile se vor menține în jurul a 20 de grade Celsius, caracterizând nopți tropicale.

The post Cod Galben și Cod Portocaliu de caniculă în următoarele zile! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.