Radio Hit FM

From the blog

A crescut cererea pentru amenajări interioare cu 20% în prima jumătate a anului 2024!

Cererea pentru amenajări interioare a înregistrat o creștere semnificativă de 20% în primele șase luni ale anului 2024, comparativ cu aceeași perioadă din 2023, potrivit datelor furnizate de MiSo Architects, unul dintre principalele studiouri de design interior și consultanță imobiliară de pe piață. Această tendință se observă atât în rândul românilor din țară și diaspora, cât și al expaților și străinilor din Europa, Orientul Mijlociu și SUA, care sunt interesați în special de achiziția de apartamente, case sau vile de lux în Brașov și București.

Pe fondul acestui interes crescut pentru locuințe, a avut loc o expansiune spectaculoasă a segmentului de consultanță imobiliară, esențială pentru luarea deciziei corecte privind achiziția viitoarei proprietăți.

„Din perspectiva interesului ridicat pentru achiziția de locuințe și a numărului tot mai mare de solicitări de amenajare a apartamentelor sau caselor nou construite, domeniul imobiliar în România își continuă ritmul de creștere. Interesul cumpărătorilor este în special pentru imobile de lux, în general noi și spațioase, pe care le doresc amenajate într-un mod armonios și, totodată, funcțional. Cele mai căutate tipuri de proprietăți sunt apartamentele localizate central și apartamentele sau casele aflate în zone verzi, aproape de natură, cu precădere locuințe de lux, pentru un stil de viață exclusivist. În acest context, crește foarte mult componenta de consultanță imobiliară, de 2 ori în ultimul an față de perioada anterioară, având în vedere că cei mai mulți cumpărători doresc o proprietate deosebită, care să îndeplinească o serie de facilități, și o amenajare personalizată a spațiilor din locuințele dorite”, declară Sorana Leru, co-fondator și arhitect de interior în cadrul MiSo Architects.

Atât românii, cât și străinii sunt interesați să achiziționeze locuințe în Capitală, orașe mari sau în orașe cu peisaje pitorești precum Brașov, fie pentru a le închiria ulterior, fie pentru a se stabili în țară pentru investiții. Printre cele mai căutate tipuri de locuințe se numără apartamentele din zonele centrale ale orașelor și vilele din proximitatea Bucureștiului și a Brașovului, care oferă avantaje precum zone verzi extinse, priveliști spectaculoase, liniște și suprafețe generoase.

Pentru mai multe detalii, accesați adevarul.ro.

The post A crescut cererea pentru amenajări interioare cu 20% în prima jumătate a anului 2024! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.