Radio Hit FM

From the blog

„Ziua Mondială a Bicicletei” pentru promovarea transportului durabil

În fiecare an, pe data de 3 iunie, este sărbătorită Ziua Mondială a Bicicletei. Cu această ocazie, Școala Gimnazială Cristian, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Cristian, organizează o campanie de informare și promovare a folosirii bicicletei ca mijloc de transport durabil, accesibil și favorabil incluziunii sociale, economic și sănătos.

Evenimentul are loc în curtea Sălii Mari, și include participarea reprezentanților Primăriei comunei Cristian, Consiliului Local Cristian și Poliției Naționale – Postul de poliție Cristian.

Campania se adresează elevilor claselor pregătitoare până la a V-a din cadrul Școlii Gimnaziale Cristian, care vor veni însoțiți de părinți. Părinții vor semna procesul verbal de predare-primire al bicicletei, asigurând astfel o participare sigură și organizată.

Bicicleta reprezintă un mijloc de transport cu un potențial considerabil în ceea ce privește decarbonizarea transportului rural, contribuind semnificativ la atingerea obiectivului Uniunii Europene de reducere a emisiilor nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030, comparativ cu 1990, și la atingerea neutralității climatice până în 2050.

Prin această campanie, Școala Gimnazială Cristian și partenerii săi își propun să sensibilizeze și să educe comunitatea locală cu privire la beneficiile utilizării bicicletei, încurajând astfel un stil de viață sănătos și prietenos cu mediul înconjurător.

The post „Ziua Mondială a Bicicletei” pentru promovarea transportului durabil first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.