Radio Hit FM

From the blog

Verdictul din dosarul „Gala Bute” se amână pentru toamnă

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să amâne pronunțarea unui verdict privind cererea de revizuire a pedepsei Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute” până pe 16 septembrie. Udrea, fost ministru al Turismului, contestă condamnarea definitivă la 6 ani de închisoare pe care o ispășește în prezent, sperând la o reducere a sentinței sau chiar anularea acesteia.

Completul de judecată include judecătoarea Lia Savonea, cunoscută pentru recentele decizii controversate. Recent, Savonea a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu, care fusese condamnat la 13 ani și 8 luni de detenție pentru omor, atrăgând numeroase critici și întrebări legate de imparțialitatea și corectitudinea actului de justiție.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv pentru mai multe infracțiuni, inclusiv abuz în serviciu și luare de mită, într-un proces de mare interes public care a evidențiat problemele sistemice din politica și justiția românească. În prezent, ea își execută pedeapsa într-un penitenciar, dar cererea de revizuire a pedepsei aduce un plus de tensiune în așteptarea deciziei finale, care ar putea avea implicații semnificative pentru sistemul juridic din România.

În altă ordine de idei, Elena Udrea a exprimat sentimente contradictorii pe rețelele sociale, fericită dar și supărată că nu a putut fi prezentă la serbarea de final de grădiniță a fiicei sale, Eva Maria. Tatăl ei, Adrian Alexandrov, a fost alături de micuță la eveniment, aducându-i un buchet de flori în culori vii pentru a sărbători momentul. Deși Elena Udrea își ispășește pedeapsa cu închisoarea, Eva Maria se bucură de vacanța de vară alături de tatăl său.

The post Verdictul din dosarul „Gala Bute” se amână pentru toamnă first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.