Radio Hit FM

From the blog

Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia -cazare 2024-2025: Tot ce trebuie să știi pentru a obține un loc în cămin

Universitatea din Alba Iulia este pregătită și anul acesta pentru cazarea studenților săi. Rectorul Daniel Breaz a declarat că, pe parcursul verii, s-au efectuat toate lucrările de întreținere necesare, astfel încât la începutul noului an universitar, condițiile de cazare să fie cât mai primitoare pentru studenți. Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia dispune de cinci cămine, cu camere pentru două, trei sau patru persoane.

„La noi, la Universitate, nu au fost probleme cu locurile de cazare, iar căminele sunt la cele mai înalte standarde. Am încercat, pe tot parcursul verii, și am reușit să renovăm acolo unde a fost necesar, să schimbăm mobilierul și să le oferim studenților niște cămine primitoare. Pentru unii dintre ei, care pleacă pentru prima dată de acasă, schimbarea poate fi dificilă. Dintr-o cameră proprie, vin într-una cu două, trei sau patru persoane. Doar un cămin are camere cu patru locuri. Chiar și pentru două persoane, acomodarea poate fi provocatoare când vii din confortul familiei, dar încercăm să oferim condiții cât mai apropiate de cele de acasă, și credem că reușim,” a spus Daniel Breaz.

Cazarea în căminele studențești ale Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se desfășoară anual, la începutul fiecărui an universitar, pe baza unei cereri nominale. Studenții pot depune cererile online pe platforma oficială a universității, la adresa www.uab.ro, secțiunea „Cazări cămine”, în perioada 22 iulie 2024 – 22 septembrie 2024, până la ora 00:00.

Etapele procesului de cazare

23 septembrie 2024: Se va verifica media academică a studenților la secretariatele facultăților.

25 septembrie 2024: După ora 16:00, vor fi afișate listele cu studenții care au primit aprobarea pentru cazare.

26-28 septembrie 2024: Cazarea propriu-zisă se va desfășura între orele 08:00 și 18:00.

Criterii de repartizare a locurilor

Principalul criteriu de alocare a locurilor în cămine este performanța academică, măsurată prin media din anul universitar anterior, precum și distanța față de locul de domiciliu, care trebuie să fie de minimum 10 km. Taxa de cazare variază între 330 și 450 de lei de persoană, pe lună.

The post Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia -cazare 2024-2025: Tot ce trebuie să știi pentru a obține un loc în cămin appeared first on albapesurse.