Radio Hit FM

From the blog

Ultima dorință a lui Nicu Covaci va fi respectată: Trupul artistului va fi incinerat la București

Liderul legendar al formației Phoenix, Nicu Covaci, a murit vineri seară la Spitalul Județean Timișoara, după o luptă grea cu o boală necruțătoare. Aproape de cei dragi până la final, Covaci și-a exprimat dorința ca, după moarte, trupul său să fie incinerat. Această ultimă dorință va fi respectată, iar procedura de incinerare va avea loc la București.

Conform declarațiilor apropiaților, trupul neînsuflețit al artistului va fi depus la Filarmonica Banatul din Timișoara, unde fanii își vor putea lua rămas bun. Omagiile vor putea fi aduse marți, între orele 11:00 și 20:00, precum și miercuri, între orele 9:00 și 17:00.

După aceasta, miercuri, trupul lui Nicu Covaci va fi transportat la București pentru incinerare. Ceremonia funerară va avea loc joi, într-un cadru privat, în prezența celor mai apropiați prieteni și membri ai familiei. În ciuda speculațiilor inițiale, artistul nu va fi înmormântat cu onoruri militare.

Nicu Covaci, în vârstă de 77 de ani, a fost internat de mai multe săptămâni în spital, după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat considerabil. În primăvara acestui an, el a suferit o intervenție chirurgicală complicată pentru extirparea unei tumori pe creier, dar din păcate, organismul său nu a mai rezistat.

Legenda muzicii rock românești, fondatorul și liderul Phoenix, va rămâne în amintirea celor care l-au iubit și l-au admirat, prin muzica și spiritul său rebel, care au marcat generații întregi.

The post Ultima dorință a lui Nicu Covaci va fi respectată: Trupul artistului va fi incinerat la București first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.