Radio Hit FM

From the blog

UEFA: România trebuie să plătească 40.000 de euro din cauza suporterilor

România este bună de plată: 40.000 de euro va plăti FRF pentru incidentele rasiste şi discriminatorii petrecute la unele meciuri de la EURO 2024 din Germania. Este vorba de comportamentul discriminatoriu al suporterilor săi în meciurile României cu Ucraina, Belgia şi Olanda.

De asemenea, federaţiile de fotbal din Albania, Austria, Croaţia, Serbia, Slovenia şi Ungaria au fost sancționate cu amenzi între 20.000 şi 50.000 de euro.

Cea mai aspră amendă a fost dată Croaţiei, 50.000 de euro, pentru incidentele comise de fanii săi în meciurile naţionalei sale cu Spania, Albania şi Italia.

Sancţiunile date de UEFA includ amenzi şi interdicţii privind vânzarea biletelor către fanii vizitatori pentru meciurile oficiale viitoare la nivel de UEFA. Totuşi, interdicţia de vânzare a biletelor este suspendată pentru o perioadă de probă de doi ani, aplicându-se doar dacă în acel timp se comite o altă încălcare similară.

România nu va putea să vândă bilete la primul meci internațional.

Forul european de fotbal (UEFA) urmăreşte astfel să combată rasismul şi discriminarea în fotbalul european, asigurându-se că stadioanele sunt locuri sigure şi respectuoase pentru toţi fanii.

Citește și:

The post UEFA: România trebuie să plătească 40.000 de euro din cauza suporterilor appeared first on albapesurse.