Radio Hit FM

From the blog

Terminalul de autobuze de la Gara Brașov își deschide porțile în sfârșit, după ce au fost finalizate toate corecțiile necesare!

Această veste vine după o întârziere considerabilă și după diverse ajustări care au fost necesare pentru a asigura funcționarea optimă a facilității. Inaugurarea terminalului a fost anunțată inițial pentru luna martie, dar a fost amânată din cauza unor corecții suplimentare, mai ales în urma problemelor întâmpinate cu parcul de la Iepure.

În urma aprobării unei hotărâri de Consiliu Local la finalul lunii trecute, obiectivul a fost predat operatorului de transport, marcând astfel un pas important spre deschiderea terminalului. De asemenea, au început lucrările de demolare a vechilor chioșcuri din fața gării, transformate într-un focar de infecție, ceea ce indică o îmbunătățire a infrastructurii în zonă.

Sursele indică faptul că autobuzele vor începe să tragă la peroanele noului terminal începând de sâmbătă. Acest lucru va facilita călătoriile pentru locuitorii din Brașov și pentru cei care tranzitează orașul, întrucât terminalul va deservi mai multe linii metropolitane și interne importante.

Terminalul, amplasat în zona parcării publice din stânga gării, este cel mai mare din Brașov, având 12 peroane, dintre care 4 sunt dotate cu stații electrice cu încărcare rapidă. Această dotare modernă ar trebui să ofere un plus de confort și eficiență călătorilor.

Lucrările la terminal au fost realizate prin asocierea S.C. Romfit Grup S.R.L. – lider – și S.C. Har&H S.R.L., cu o valoare totală de 16,4 milioane de lei, fără TVA. Finanțarea pentru proiect a fost asigurată prin Programul Operațional Regional, cu o valoare totală a finanțării europene de aproape 14 milioane de lei, semnată în mai 2020, în timpul mandatului primarului George Scripcaru.

The post Terminalul de autobuze de la Gara Brașov își deschide porțile în sfârșit, după ce au fost finalizate toate corecțiile necesare! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.