Radio Hit FM

From the blog

Târgul de Sânziene aduce peste 20 de meșteșugari iscusiți în Piața Unirii din Râșnov

Peste 20 de meșteșugari talentați din Râșnov și Țara Bârsei vor participa la Târgul de Sânziene, eveniment ce va avea loc sâmbătă în Piața Unirii din Râșnov, între orele 10.00 și 20.00. Agenția de presă Rador a anunțat că târgul va oferi o varietate de produse, inclusiv îmbrăcăminte, accesorii, piese de decor, și delicii dulci și sărate.

Râșnovenii marchează astfel solstițiul de vară, cunoscut și sub denumirea de Ziua Soarelui, printr-o sărbătoare tradițională. „În cadrul târgului am inclus și câteva ateliere de creație: un atelier pentru copii de mini-opincuțe și un atelier pentru adulți de cusut motive tradiționale, având în vedere că suntem în apropierea Zilei dedicate celebrării iei. Apoi, vom avea o prezentare a portului popular de Râșnov, de călușari, de sași și de brăneni. Vom avea și o prezentare despre Sânziene, cu povești despre sânziene și plante medicinale, pentru că solstițiul de vară, de fapt, asta marchează, începutul verii astronomice sau mijlocul verii în tradiția populară românească”, a explicat coordonatorul proiectului, Ioana Gridan.

Evenimentul se va încheia cu un concert susținut de tinerii artiști Tudor Moldoveanu și Cristian Medrea, care formează trupa Carabi.

The post Târgul de Sânziene aduce peste 20 de meșteșugari iscusiți în Piața Unirii din Râșnov first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.