Radio Hit FM

From the blog

Tânără de 19 ani atacată mortal de urs în zona Jepii Mici din Bușteni

Marți, o tânără de 19 ani a fost atacată de un urs în zona Jepii Mici din Bușteni. Incidentul s-a produs după ce animalul a tras-o pe fată într-o râpă. Prietenul ei a sunat imediat la 112 și a cerut ajutor. Aceasta fusese târâtă într-un loc unde nu a mai putut fi văzută de apelant.

„Am fost anunțați că o turistă a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. O echipă de intervenție a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă și, în urmă cu puțin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată. Operațiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat și a prezenței în continuare a ursului, care se află la aproximativ 10-15 metri de salvatorii montani. Turistul care a văzut întregul eveniment și a sunat la 112, a fost preluat de către jandarmii montani și coborât în Bușteni,” au precizat reprezentanții Salvamont Prahova.

Ursul care a atacat și ucis tânăra de 19 ani a fost împușcat.
IJJ Prahova: „Având în vedere faptul că ursul prezenta pericol pentru salvatorii prezenți la fața locului, întrucât a încercat în repetate rânduri să îi atace, echipa de intervenție constituită conform OUG 81/2021, a hotărât împușcarea acestuia, lucru care s-a și realizat”.

Ulterior, salvatorii montani au găsit-o decedată. Celălalt turist a fost coborât în siguranță. Potrivit presei centrale este vorba chiar despre iubitul fetei.

Trupul tinerei a fost dus la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei și a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.
Surse judiciare au declarat, pentru Agerpres, că fata ucisă de urs avea 19 ani şi era din Iaşi, însă avea viză de flotant pentru municipiul Bucureşti.

The post Tânără de 19 ani atacată mortal de urs în zona Jepii Mici din Bușteni first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.