Radio Hit FM

From the blog

Sute de radare fixe vor fi instalate pe DN1, A1, A2 și A3. CNAIR a semnat contractul

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat un contract în valoare de 135 de milioane de lei pentru instalarea a sute de radare fixe și sisteme de monitorizare pe drumurile din România.

Proiectul include montarea de aparate de detectare a vitezei, camere de supraveghere, senzori și stații meteo.

Sistemul va monitoriza viteza autovehiculelor și va detecta abateri precum comportamentul agresiv, mersul pe contrasens sau utilizarea benzii de urgență.

Noile radare vor fi amplasate pe autostrăzile A1, A2, A3 și pe DN1.

Pe A3, care are doar 60 de kilometri, vor fi montate 20 de aparate care vor monitoriza viteza și distanța dintre vehicule, iar alte camere vor semnala incidente precum vehicule oprite sau prezența pietonilor. În total, vor fi amplasate și panouri digitale care vor avertiza șoferii cu privire la pericolele de pe drum.

Contractul are o durată de 7 ani, cu o fază de proiectare de 6 luni, urmând ca radarele să fie montate începând din primăvara anului 2025.

Sistemul va fi complet funcțional până în toamna anului 2026, iar firma contractată va asigura mentenanța pentru 60 de luni, potrivit profit.ro.

Sursa foto: Gettyimages

The post Sute de radare fixe vor fi instalate pe DN1, A1, A2 și A3. CNAIR a semnat contractul first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.