Radio Hit FM

From the blog

Senatorul Marius-Alexandru Dunca, Președintele Organizației Județene Brașov a PSD – „România este cea mai bună destinație de investiţii din regiune”

Camera de Comerț Româno-Americană (AMCHAM) a prezentat rezultatele sondajului anual privind calitatea climatului investiţional și de afaceri din România. Concluziile acestui sondaj sunt îmbucurătoare și arată că România este pe un trend ascendent în ceea ce privește atractivitatea pentru investiții.
Potrivit sondajului, 72% dintre companiile respondente au planificat investiții în 2024, ceea ce indică un trend pozitiv și o încredere sporită în potențialul economic al țării noastre. De asemenea, 46% dintre companii apreciază climatul investițional din România ca fiind bun sau foarte bun, un nivel similar cu cel din anul post-pandemic 2021 și mult peste 2019, când doar 36% dintre companii aveau această opinie.
Senatorul Marius-Alexandru Dunca a subliniat importanța acestor rezultate: „Programele PSD, preluate în deciziile Guvernului Marcel Ciolacu, programe ce promovează și susțin maximum posibil investițiile, atât ale statului, cât și pe cele private, dau rezultate pozitive. În ultima vreme, au fost implementate politici economice și fiscale care au consolidat încrederea investitorilor în potențialul României. În plus, statutul nostru de membru al Uniunii Europene și NATO, alături de perspectivele aderării la OECD, oferă un cadru stabil și predictibil pentru investitori. S-au dovedit fără temei toate lamentările celor care acuzau că suprataxarea corporațiilor va alunga investitorii sau că majorarea salariului minim va crește costurile cu forța de muncă, ceea ce va face neatractivă România pentru investiții.”
De asemenea, senatorul a subliniat necesitatea continuării eforturilor pentru îmbunătățirea condițiilor de piață și a infrastructurii: „Este necesar în acest punct să continuăm să investim în infrastructura de transport și să reducem birocrația pentru a facilita și mai mult activitatea economică. Totodată, sistemul de educație trebuie reformat pentru a se adapta la cerințele economiei moderne și pentru a răspunde nevoilor pieței muncii.”
Senatorul Marius-Alexandru Dunca a încheiat prin a reafirma angajamentul PSD față de dezvoltarea economică durabilă a României: „Vom continua să colaborăm cu partenerii noștri din mediul de afaceri pentru a asigura un climat investițional favorabil și pentru a transforma România într-o destinație de top pentru investiții. Aceste rezultate sunt doar începutul, iar angajamentul nostru rămâne ferm pentru a continua pe acest drum al creșterii economice.”

The post Senatorul Marius-Alexandru Dunca, Președintele Organizației Județene Brașov a PSD – „România este cea mai bună destinație de investiţii din regiune” first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.