Radio Hit FM

From the blog

Semnal de alarmă al organizației Salvați Copiii România: „Copiii noștri trăiesc pe social media”

Un studiu Salvați Copiii România (2025) arată că 48,3% dintre copii petrec peste 6 ore pe zi online, iar vârsta la care încep să folosească rețelele sociale a scăzut la 5-10 ani. Cu fiecare an, tot mai mulți copii se confruntă cu anxietate, depresie și chiar gânduri suicidare din cauza presiunii din mediul online.

Ce simt copiii

„Chiar și atunci când eram singur în cameră, mă simțeam de parcă toți se uitau la mine și râdeau… Nu mai eram eu, doar ceva urât, ce ziceau ei despre mine.” – Mirela, 17 ani

Acestea sunt gândurile unui adolescent prins în capcana rețelelor sociale. O lume în care trebuie să fii perfect, să ai cât mai multe like-uri și să nu arăți nicio slăbiciune. Dar ce se întâmplă când realitatea din spatele ecranelor devine copleșitoare?

Ce simt părinții

„Recunosc, nu mă pricep la aplicațiile astea. Nu știu exact ce face fiica-mea acolo, cu cine vorbește, ce vede.” – Anca, 42 de ani

Nu ești singurul părinte care simte asta. Dar soluția nu este interzicerea accesului la internet, ci implicarea activă. Specialiștii recomandă să fii prezent, să vorbești cu copilul tău, să întrebi „Cum te simți când vezi astfel de postări?” în loc de „Ce tot stai pe telefon?”.

Un Internet mai sigur pentru copiii 

Nu putem să-i ținem departe de tehnologie, dar îi putem ghida. Platforme precum Ora de Net (oradenet.ro) oferă resurse pentru părinți și profesori, iar linia de consiliere a Salvați Copiii este mereu deschisă pentru copiii care au nevoie de ajutor.

agressive kid fighting computer at home, boy angry to get too much homework

The post Semnal de alarmă al organizației Salvați Copiii România: „Copiii noștri trăiesc pe social media” first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.