Radio Hit FM

From the blog

Se începe judecata pe fond în dosarul fostului patron OTV, Dan Diaconescu, acuzat de comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile.

Decizia a fost luată după ce instanța a respins contestația formulată de Diaconescu împotriva deciziei Judecătoriei Constanța din noiembrie 2023, care a constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul, a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală.

Hotărârea pronunțată pe 20 mai de Tribunalul Constanța este definitivă.

În august 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Dan Diaconescu, aflat sub control judiciar, pentru infracțiuni de act sexual cu un minor și folosirea prostituției infantile, ambele în formă continuată.

Conform rechizitoriului, în noiembrie 2020, Diaconescu ar fi întreținut raporturi sexuale și acte sexuale orale cu o minoră în vârstă de 15 ani și 4 luni, contra sumei de 300 de lei, în camera unui hotel din București. De asemenea, el este acuzat de fapte similare comise în septembrie 2020 și august 2021, în diverse locații din Constanța și stațiunea Olimp, contra unor sume de bani, în condițiile în care victima era minoră și practica prostituția.

Procurorii au mai precizat că Diaconescu ar fi întreținut astfel de acte în repetate rânduri, cu sume variabile plătite victimei, în diferite locații, inclusiv în apartamentul unui martor din Constanța.

Judecata pe fond va stabili, în continuare, detaliile și consecințele legale ale acuzațiilor aduse fostului patron OTV.

The post Se începe judecata pe fond în dosarul fostului patron OTV, Dan Diaconescu, acuzat de comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile. first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.