Radio Hit FM

From the blog

Se deschide Stagiunea Estivală a Operei Brașov!

Vineri, 5 iulie 2024, de la ora 19.00, la Coresi Shopping Resort, Opera Brașov va susține un concert extraordinar intitulat „Opera Brașov vine la Coresi!”. Evenimentul face parte dintr-o serie de colaborări cu primul centru comercial din Brașov, având ca scop aducerea muzicii de operă, operetă și film mai aproape de marele public.

În cadrul concertului, publicul va putea asculta lucrări celebre din repertoriul universal, incluzând operele „Carmen” de G. Bizet, „Turandot” și „Gianni Schicchi” de G. Puccini, operetele „Văduva veselă” și „Giuditta” de Fr. Lehár, „Contesa Maritza” de E. Kálmán și muzică de film din „Nașul” și „Cabaret”.

Pe scena de la Coresi Shopping Resort vor urca soliștii Operei Brașov: Mădălina Bourceanu (soprană), Silvia Micu (soprană), Asineta Răducan (mezzosoprană), Adrian Dumitru (tenor), Alexandru Chiriac (bariton), alături de Orchestra Operei Brașov, sub bagheta dirijorului Mircea Holiartoc. Evenimentul va fi prezentat de Simona Manole.

Concertul va dura o oră și 10 minute, fără pauză. Intrarea este liberă!

Bijuterii muzicale estivale în Piața Sf. Ioan

Sâmbătă, 6 iulie 2024, de la ora 19.00, în Piața Sf. Ioan din centrul istoric al Brașovului, Opera Brașov va susține concertul „Bijuterii muzicale estivale”, parte a stagiunii estivale 2024.

Publicul va avea ocazia să asculte artiști precum Maria Catrina, Aurelia Florian, Corina Klein, Sonia Hazarian, Asineta Răducan, Florentina Soare, Adrian Dumitru, Mugurel Oancea, Alexandru Aghenie, Valentin Marele, Adrian Mărcan, Marian Rește, Șerban Dinu și Dan Popescu, acompaniați de Orchestra și Corul Operei Brașov, dirijați de Mircea Holiartoc. Evenimentul va fi prezentat de Simona Manole, cu Dragoș Cohal ca dirijor cor, Valentina Mărgăraș coordonator spectacol și Marilena Aldea regie scenă.

Programul concertului va include arii, duete și coruri din operele „Răpirea din Serai” de W.A. Mozart, „Elixirul dragostei” și „Don Pasquale” de G. Donizetti, „Trubadurul” și „Rigoletto” de G. Verdi, operetele „Silvia” și „Contesa Maritza” de E. Kálmán, „Liliacul” de J. Strauss-fiul și „Valurile Dunării” de G. Grigoriu.

Concertul va dura o oră și 30 de minute, fără pauză. Intrarea este liberă!

Duminică, 7 iulie 2024, de la ora 11.00, în Piața Sf. Ioan, copiii sunt invitați să participe la lecția de balet „Vreau să dansez!”. Soliștii și ansamblul de balet al Operei Brașov vor introduce tinerii participanți în lumea dansului clasic. Evenimentul va fi prezentat de Simona Manole.

Programul va include o oră de studiu de balet, cu tehnici de balet clasic și contemporan, secvențe coregrafice și variațiuni din spectacole de balet. Balerinii vor demonstra elemente specifice artei lor, cum ar fi tutu-ul, tunica, poantele și flexibilii, interpretând fragmente din spectacole celebre de balet clasic și dans contemporan. Coregrafiile sunt semnate de Alexandru Fotescu, Dorin Mirea și Horațiu Cherecheș. Coordonatorul spectacolului este Alexandru Fotescu, iar regia de scenă este realizată de Alexandra Scriminț.

Lecția de balet va dura o oră, fără pauză. Intrarea este liberă!

Pentru informații suplimentare, puteți contacta Opera Brașov la telefon: 0268/419.380.

The post Se deschide Stagiunea Estivală a Operei Brașov! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.