Radio Hit FM

From the blog

Românii ar putea beneficia de două minivacanțe la sfârșit de an, una de până la șapte zile

La sfârșitul acestui an, românii ar putea avea parte de două minivacanțe prelungite, dacă Guvernul va decide să acorde zile libere suplimentare pentru a crea punți între sărbătorile legale și weekenduri.

Prima minivacanță ar putea avea cinci zile, cuprinzând perioada de Crăciun.

Astfel, dacă și ziua de vineri, 27 decembrie, va fi declarată liberă, alături de zilele de 25 și 26 decembrie, care sunt libere conform legii, românii ar putea sărbători Crăciunul fără să revină la muncă până luni.

Pentru Revelion, este posibilă o minivacanță și mai mare, de șapte zile. Zilele de 1 și 2 ianuarie (miercuri și joi) sunt deja zile libere legale, iar dacă Guvernul va stabili și ziua de 3 ianuarie ca fiind liberă, s-ar crea o punte cu weekendul.

La acestea se adaugă zilele de luni și marți, 6 și 7 ianuarie, când se sărbătoresc Boboteaza și Sfântul Ioan Botezătorul, marcate și ele ca zile libere legale.

În total, românii ar putea avea în anul 2025 nu mai puțin de 17 zile libere, dintre care 13 vor cădea în timpul săptămânii.

Sursa foto: Profimedia

The post Românii ar putea beneficia de două minivacanțe la sfârșit de an, una de până la șapte zile first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.