Radio Hit FM

From the blog

Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 63,187 miliarde euro la finalul lunii august

La 31 august 2024, rezervele valutare ale Băncii Naționale a României au înregistrat o scădere, ajungând la 63,187 miliarde euro, comparativ cu 63,579 miliarde euro la sfârșitul lunii iulie 2024.

Potrivit datelor furnizate de BNR, în cursul lunii august au avut loc următoarele operațiuni:

  • Intrări de 2,397 miliarde euro, care au inclus modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR și alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor, printre altele.
  • Ieșiri de 2,789 miliarde euro, care au acoperit modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, precum și plăți din contul Comisiei Europene și alte tranzacții.

În ceea ce privește rezerva de aur, aceasta s-a menținut la 103,6 tone, valoarea ei fiind de 7,588 miliarde euro, în contextul evoluțiilor prețurilor internaționale.

Această scădere a rezervelor valutare reflectă o serie de plăți semnificative și operațiuni financiare desfășurate în luna august, fiind un indicator important pentru stabilitatea financiară a țării.

The post Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 63,187 miliarde euro la finalul lunii august first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.