Radio Hit FM

From the blog

Profesorul suspectat de luare de mită a fost reținut de procurorii din Brașov

Astăzi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au reținut un profesor de la o universitate privată din Brașov, suspectat că a primit mită de la studenți pentru a-i promova. Alături de acesta a fost reținut și un intermediar, implicat în facilitarea tranzacțiilor de mită, potrivit News.ro.

În cadrul dosarului de luare de mită, dare de mită, trafic de influență și cumpărare de influență, procurorii au emis două ordonanțe de reținere. Profesorul ar fi acceptat bani și bunuri în schimbul promovării examenelor de către studenți, sumele variind între 500 și 2500 de lei. Sumele mai mici erau cerute pentru examenele anuale, iar cele mai mari pentru promovarea examenului de licență fără efortul de a învăța.

Printre cei care au plătit pentru a promova examenele se numără și polițiști, precum și un jandarm. „În fapt, în perioada 2023-2024, mai multe persoane – suspecți în cauză – care au avut sau au și în prezent calitatea de student la o universitate privată din municipiul Brașov, au remis, direct sau indirect, unui profesor din cadrul universității diverse sume de bani și bunuri cu scopul facilitării promovării examenelor din cursul anului de studiu sau a examenului de licență”, a transmis, joi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, printr-un comunicat.

Joi, procurorii au desfășurat 20 de percheziții în București și în 11 județe: Alba, Buzău, Dâmbovița, Covasna, Constanța, Harghita, Prahova, Giurgiu, Brașov, Galați și Vrancea.

The post Profesorul suspectat de luare de mită a fost reținut de procurorii din Brașov first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.