Radio Hit FM

From the blog

Primele probleme pe Valea Oltului: Lucrările de defrișare au generat deja căderi de bolovani

Lucrările de defrișare a versantului de pe Valea Oltului au început luni, fiind efectuate de opt echipe de muncitori, conform anunțului făcut de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov. Însă, nici nu au început bine, că deja au apărut primele probleme.

În prima zi a lucrărilor, echipele au deschis cinci zone cu opt puncte de lucru. Totuși, conform DRDP Brașov, au apărut deja căderi de bolovani și material lemnos pe partea carosabilă. Acestea sunt anticipate să devină din ce în ce mai frecvente și mai periculoase pe măsură ce lucrările avansează. „Acestea vor fi din ce în ce mai dese și mai mari cantitativ odată cu avansarea lucrărilor care nu puteau fi executate sub trafic fără a pune în pericol viața celor care ar fi tranzitat această zonă,” scrie pe pagina de Facebook a DRDP Brașov.

Antreprenorul responsabil de lucrări este mobilizat cu un arsenal de echipamente: opt excavatoare, un autogreder, patru încărcătoare grele, opt autobasculante și trei echipe specializate în tăierea masei lemnoase de pe versant.

În perioada 8 iulie – 9 august, traficul rutier pe DN 7 Pitești-Sibiu, pe tronsonul kilometric 242+600 metri – 250, în zona localității Boița, județul Sibiu, va fi redirecționat pe rute ocolitoare. Măsura de închidere a circulației rutiere va fi valabilă zilnic, între orele 6.00 – 20.00, pentru a permite desfășurarea lucrărilor de defrișare a versantului, necesare înaintea construcției autostrăzii Sibiu – Pitești.

Autoritățile îndeamnă șoferii să fie atenți la semnalizările rutiere și să respecte rutele ocolitoare pentru a evita orice pericol pe durata desfășurării lucrărilor.

The post Primele probleme pe Valea Oltului: Lucrările de defrișare au generat deja căderi de bolovani first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.