Radio Hit FM

From the blog

Primarul Brașovului, Allen Coliban, avertizează asupra pericolului extremismului și susține importanța diversității politice

Allen Coliban, primarul municipiului Brașov, a declarat că România se află la un moment de răscruce, subliniind pericolul reprezentat de creșterea extremismului, mai ales în contextul alegerilor europene. În cadrul unei dezbateri publice desfășurate sâmbătă, Coliban a criticat coaliția PSD-PNL, pe care a descris-o drept un „partid comasat” și un „gigant politic” ce amenință democrația din România.

„România se află la un moment de răscruce, dacă ne uităm la direcția pe care o are extremismul din România, mai ales în contextul alegerilor europene. Pe de altă parte, tot acest partid comasat, tot acest gigant politic menit să reducă alternativele și să pună un pumn în gură democrației din România. Nu trebuie să lăsăm asta să se întâmple”, a declarat Coliban.

Primarul a subliniat necesitatea unor structuri puternice care să sprijine calea proeuropeană a României și a încurajat diversitatea opțiunilor politice ca un element esențial pentru democrație.

„România are nevoie de forțe reale și de structuri puternice care să susțină calea proeuropeană. Oferta acum este mai variată, chiar dacă unii dintre noi putem spune că fragmentarea nu e un lucru bun, dar pentru democrație a avea mai multe opțiuni votabile, bune, cred că este o normalitate și o direcție spre care ar trebui să mergem”, a adăugat Coliban.

Dacian Cioloș, liderul Partidului REPER și candidat pentru Parlamentul European, și-a exprimat susținerea pentru un al doilea mandat al lui Allen Coliban la Primăria Brașovului. Cioloș a lăudat realizările actualului primar și a subliniat importanța continuității în administrație.

„Îl susțin pe Allen Coliban pentru Primăria Brașovului pentru că am văzut ce a făcut în ultimii ani. Are nevoie de un al doilea mandat pentru că, atunci când ai bun simț, poate unele lucruri merg mai încet, dar eu prefer să ne păstrăm bunul simț și să mergem cu pași, poate mai mici, dar siguri, pentru că așa putem să consolidăm lucrurile în România”, a declarat Cioloș.

Stiripesurse.ro a relatat că dezbaterea a fost un prilej pentru discuții deschise privind problemele locale, naționale și europene, într-un format de tip agora, apreciat de participanți pentru oportunitatea de dialog direct cu liderii politici.

The post Primarul Brașovului, Allen Coliban, avertizează asupra pericolului extremismului și susține importanța diversității politice first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.