Radio Hit FM

From the blog

Primarul Allen Coliban a câștigat în instanță: Mansardarea casei părintești din Schei poate continua

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, a obținut o victorie definitivă în instanță, putând astfel să continue mansardarea și recompartimentarea casei părintești din Schei. Decizia Curții de Apel Brașov vine după doi ani de procese inițiate de Asociația Salvați Circulația în Scheii Brașovului, care au contestat legalitatea certificatului de urbanism și a autorizației de construire.

În iulie 2020, pe vremea fostului primar George Scripcaru, Coliban a obținut certificatul de urbanism pentru proiectul său. Ulterior, în august 2022, a primit și autorizația de lucrări, inclusiv acordul Direcției Județene de Cultură Brașov. Acestea au permis demararea lucrărilor de mansardare a imobilului.

Totuși, Asociația Salvați Circulația în Scheii Brașovului, reprezentată de avocatul Mihai Kehayan, a deschis o acțiune în instanță pentru anularea certificatului de urbanism și a avizului de la Cultură, invocând nereguli. În spatele asociației se află omul de afaceri Garbis Kehaiyan, cunoscut pentru proiectul imobiliar controversat American Dream, care a generat numeroase proteste din partea societății civile începând cu 2017.

Anul trecut, Tribunalul Brașov a decis anularea celor trei documente, însă Coliban a făcut apel. Curtea de Apel Brașov a casat decizia inițială a tribunalului și a respins cererile asociației, confirmând legalitatea documentelor emise și permițând continuarea proiectului edilului.

The post Primarul Allen Coliban a câștigat în instanță: Mansardarea casei părintești din Schei poate continua first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.