Radio Hit FM

From the blog

Premierul Marcel Ciolacu: „Nu va fi liber la împușcat urși” în România!

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că nu va exista „liber la împușcat urși” în România, în urma tragediei de pe Jepii Mici, unde o tânără a fost ucisă de un urs. Acesta a anunțat că legea va fi modificată în sesiune extraordinară în Parlament, iar intervențiile asupra urșilor se vor face „acolo unde este o zonă de pericol”.

„Nu neapărat împușcați, să facă o selecție acolo unde este o zonă de pericol”, a declarat Marcel Ciolacu miercuri, în răspuns la întrebările jurnaliștilor despre propunerea ministrului Mediului de a împușca urșii periculoși. Premierul a afirmat că legea care reglementează gestionarea urșilor va fi modificată în Parlament, în sesiune extraordinară. „Am discutat cu dl ministru (Mircea Fechet), cu experți în domeniu: există o aglomerație în anumite zone, nu mai au mâncare suficientă și de aceea coboară. Am vorbit și cu dl Simonis, președintele Camerei Deputaților, pentru că o astfel de modificare nu se poate face decât prin Parlament. După discuțiile cu ministrul Mediului, vom iniția o propunere și vom cere o sesiune extraordinară ca să o trecem prin Parlament.”

Marcel Ciolacu a insistat că modificarea legii nu va permite vânătoarea nelimitată a urșilor. „Viața omului primează, dar nu va fi dat liber la împușcat urși pe teritoriul României, fiecare cum dorim și când dorim. Vor fi vizate doar zonele cu risc foarte mare”, a adăugat premierul.

Miercuri au apărut noi informații despre tragedia tinerei de 19 ani, ucisă pe traseul Jepii Mici din Munții Bucegi. Incidentul a avut loc în timp ce fata și prietenul ei sunau la 112 pentru ajutor, ceea ce a șocat profund salvatorii montani. „A fost ceva groaznic! Nu ne-am mai confruntat în ultimii 10-15 ani cu o situație așa gravă”, au declarat reprezentanții Salvamont Prahova.

The post Premierul Marcel Ciolacu: „Nu va fi liber la împușcat urși” în România! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.