Radio Hit FM

From the blog

Premieră de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene: Eveniment „Spotter Day” pe Vârful Caraiman

Cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, anul acesta va avea loc un eveniment inedit, intitulat „Spotter Day”, destinat pasionaţilor de fotografie aeriană. Evenimentul se va desfășura la monumentul Crucea Eroilor de pe Vârful Caraiman, miercuri, 10 iulie, cu o zi de rezervă în 11 iulie, în funcţie de condiţiile meteorologice.

Participanţii vor avea ocazia unică de a observa şi fotografia de la mică distanţă o gamă variată de aeronave. Vor fi prezente avioane F-16 Fighting Falcon, C-130 Hercules, C-27J Spartan, IAK-52, IAR-330 şi IAR-99 din dotarea Forţelor Aeriene Române, elicoptere S-70 BlackHawk aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, precum şi aeronave Extra 300 ale Aeroclubului României.

„Începând cu ora 9:00, la monumentul Crucea Eroilor de pe Vârful Caraiman se va desfășura un eveniment tip Spotter Day. Activitatea presupune survolul Văii Prahova și monumentul Crucea Eroilor cu aeronavele din dotarea Forțelor Aeriene Române, cu aeronave aparținând Ministerului Afacerilor Interne și aeronave aparținând Aeroclubului României. Activitatea reprezintă o oportunitate unică atât pentru Forțele Aeriene Române, cât și pentru toți participanții, fiind pentru prima dată organizat un astfel de eveniment”, a declarat maistrul militar Bogdan Pantilimon din cadrul Biroului de Informare și Relații Publice al Statului Major al Forțelor Aeriene.

Evenimentul nu necesită acreditare prealabilă, fiind accesibil tuturor celor interesaţi să participe şi să se bucure de spectacolul aerian oferit de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene.

The post Premieră de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene: Eveniment „Spotter Day” pe Vârful Caraiman first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.