Radio Hit FM

From the blog

Prefectul Brașovului: „Primarii decid care sunt urșii periculoși”

Prefectul județului Brașov, Mihai-Cătălin Văsii a vorbit, în direct la HIT FM Brașov, în cadrul emisiunii La ordinea zilei, despre situația urșilor din județul Brașov.

Prefectul a afirmat că momentan nu poate oferi un număr exact al urșilor în județul nostru.

În contextul situației în care tot mai mulți urși coboară din păduri în localități, Cătălin Văsii a precizat că a discutat cu ONG-urile care protejează aceste animale sălbatice și se pune problema sterilizării lor.

De asemenea, el a precizat că primarii localităților sunt cei ce decid care sunt urșii care pun viața oamenilor în pericol.

„Există această ordonanță 81 care este de ceva ani și care le dă posibilitatea primarilor din unitățile administrativ teritoriale să intervină cu tot ceea ce înseamnă specialiști în domeniu.

Ei pot constata de la nivel, la nivel ce înseamnă un urs periculos, ursul care vine la tomberon sau ursul care vedem că poate intra în fiecare gospodărie din Bran, Predeal; deja în Predeal este pe stradă.

Au fost multe cazuri în care primarii au acționat, în prijma fază pentru a reloca aceste exemplare. Problema este că nimeni nu își mai dorește să relocheze și să primească urs pentru că nu facem decât să mutăm o problema dintr-un județ în altul.

Raportat la anul 1970, la nivelul județului Brașov aveam 178.000 de hectare de pădure, astăzi, când vorbim, avem peste 205.000 de hectare de pădure. Nu putem să dăm vina pe areal ca s-a diminuat”, a declarat prefectul județului Brașov la HIT FM Brașov.

În materialul video de mai jos puteți urmări întreaga emisiune La ordinea zilei

LA ORDINEA ZILEI–Invitati–Mihai-Cătălin Văsii – prefect Brașov;Ioana Mircea – redactor-șef HIT FM Brașo

LA ORDINEA ZILEI–Invitati–Mihai-Cătălin Văsii – prefect Brașov;Ioana Mircea – redactor-șef HIT FM Brașov

Publicată de HIT FM Brasov & Zona Metropolitana pe Vineri, 23 august 2024

The post Prefectul Brașovului: „Primarii decid care sunt urșii periculoși” first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.