Radio Hit FM

From the blog

PNL și PSD în Negocieri Cruciale pentru Alegerile Prezidențiale

Liderii filialelor județene ale Partidului Național Liberal (PNL) s-au întâlnit astăzi în Poiana Brașov pentru a discuta o ofertă strategică menită să asigure susținerea social-democraților pentru candidatul liberal la alegerile prezidențiale. Potrivit surselor politice citate de ȘTIRIPESURSE.RO, liberalii sunt pregătiți să ofere Partidului Social Democrat (PSD) funcția de premier pentru Marcel Ciolacu și funcția de comisar european pentru Mihai Tudose, în schimbul sprijinului acordat lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale.

În cazul unui refuz din partea PSD, PNL ia în considerare să blocheze în Guvern organizarea alegerilor prezidențiale la toamnă și să asigure desfășurarea acestora la termen, în decembrie. Surse politice susțin că miniștrii liberali ar putea refuza să semneze actele necesare pentru organizarea alegerilor în septembrie, conform dorinței PSD. „Iar asta înseamnă că Marcel Ciolacu pierde sigur, pentru că va fi împins de Stănescu, Grindeanu și ceilalți să candideze și până în decembrie îl canibalizăm”, au declarat surse politice.

Negocierile dintre cele două partide sunt esențiale pentru viitorul politic al României, iar rezultatele discuțiilor din Poiana Brașov vor avea un impact major asupra configurării viitoarei campanii electorale și a echilibrului de putere pe scena politică. Rămâne de văzut dacă oferta liberalilor va fi acceptată de social-democrați sau dacă PNL va trebui să recurgă la măsuri mai drastice pentru a-și asigura poziția în alegeri.

The post PNL și PSD în Negocieri Cruciale pentru Alegerile Prezidențiale first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.