Radio Hit FM

From the blog

Plângere penală împotriva ministrului Rafila pentru mușamalizarea deceselor la Spitalul Sf. Pantelimon

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, are pe numele său o plângere penală pentru dezastrul de la Spitalul Sfântul Pantelimon din București.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a înaintat astăzi o plângere penală la Parchetul General și la DNA împotriva ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, și a doi membri ai Corpului de control al ministrului, pe care îi acuză că au încercat să acopere decesele suspecte și alte probleme grave la Spitalul Sf. Pantelimon.

Emanuel Ungureanu îl acuză pe Alexandru Rafila de abuz în serviciu și neglijență în serviciu, subliniind că ministrul nu a ordonat un control corespunzător, conform prevederilor legale, nici din punct de vedere medical, nici administrativ.

”Domnul Rafila se face vinovat de fapte foarte grave, care au atentat şi atentează în continuare la siguranţa pacienţilor din Spitalul Sfântul Pantelimon.

În situaţia în care ministrul Sănătăţii a aflat, inclusiv din presă, despre faptul că în 48 de ore, într-un spital din ţara noastră, într-o secţie ATI, mor 20 de oameni în condiţii suspecte, el ar fi fost obligat, prin lege, să facă un control complex pe secţia ATI, din care ar fi trebuit să facă parte un medic specialist ATI, un inspector cel puţin de la Inspecţia Sanitară de Stat, un reprezentant al Casei Naţionale de Asigurări, un reprezentant al ANMDMR şi un reprezentant al Colegiului Medicilor”, a declarat deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte al Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor.

Plângerea vine în contextul unor sesizări grave din interiorul spitalului, care ar fi trebuit să declanșeze o anchetă mai amplă și mai riguroasă, conform celor afirmate de deputatul USR.

Sursa foto: Facebook | Alexandru Rafila

The post Plângere penală împotriva ministrului Rafila pentru mușamalizarea deceselor la Spitalul Sf. Pantelimon first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.