Radio Hit FM

From the blog

Parcarea subterană din Centrul Civic al Brașovului se apropie de realizare: documentația tehnică a fost depusă la Agenția pentru Protecția Mediului

De mai mulți ani în discuție, amenajarea unei parcări subterane în Centrul Civic din Brașov a ajuns în faza obținerii avizelor de specialitate pe proiectul preliminar. Documentația tehnică a fost depusă recent la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov, unde va fi analizată din punct de vedere al impactului asupra spațiului verde existent.

Construcția propusă, cu trei etaje subterane, va oferi 557 de locuri de parcare și se va întinde pe un teren de 49.780 de metri pătrați, situat lângă pasajele pietonale subterane de la intersecția bulevardelor Kogălniceanu și Victoriei. Amprenta construcției subterane, peste care va fi amenajat un spațiu verde, va ocupa 8.470 de metri pătrați. Conform datelor din documentația depusă la APM, din cei 5.172 de metri pătrați de spațiu verde existent (61,06%), după finalizarea lucrărilor vor rămâne 4.175 de metri pătrați (49,30%).

„Se va păstra procentul de spațiu verde propus de 40,3% și se va folosi suprafața de spații minerale afectate de intervenție pentru a crea spații de agrement, alei pietonale și amenajări locale ambientale prevăzute cu mobilier urban. Parterul (Nivelul terenului) este reprezentat punctual de rampe de acces auto acoperite și noduri de acces pietonal către nivelurile subterane”, se precizează în documentația tehnică.

„La nivelul Municipiului Brașov se constată o lipsă acută a locurilor de parcare, atât pentru posesorii de autoturisme din localitate, cât și pentru turiștii care vizitează orașul. Realizarea obiectivului de investiții ar rezolva o problemă importantă care stă la baza dezvoltării economice a zonei și ar influența în mod pozitiv calitatea vieții prin reducerea semnificativă a poluării generate de trafic. În plus, prin realizarea investiției se va revitaliza zona din punct de vedere urbanistic și se va crea o zonă verde cu valoare ecologică”, se mai menționează în documentație.

Parcarea subterană va include 557 de locuri, dintre care 66 vor fi rezervate pentru autovehicule electrice și 9 pentru mașini pe GPL. La nivelul Subsolului 1 vor fi amenajate 202 locuri de parcare, la Subsolul 2 vor fi 231 de locuri, iar la Subsolul 3 vor fi 226 de locuri.

Proiectul a obținut pe 20 iunie avizul Comisiei de Circulație, unul dintre cele mai importante avize. După obținerea avizului de mediu, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici vor fi prezentate consiliului local pentru aprobare.

The post Parcarea subterană din Centrul Civic al Brașovului se apropie de realizare: documentația tehnică a fost depusă la Agenția pentru Protecția Mediului first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.