Radio Hit FM

From the blog

Ordinul de ministru privind Bacalaureatul a fost publicat în Monitorul Oficial

Ordinul ministrului Educaţiei pentru organizarea examenului naţional de Bacalaureat 2025 a fost publicat în Monitorul Oficial, introducând câteva modificări semnificative în procedura examenului.

Iată principalele noutăți:

  1. Vizualizarea Lucrărilor: După afișarea rezultatelor inițiale, candidații vor avea dreptul să solicite vizualizarea lucrărilor proprii. În cazul candidaților minori, această vizualizare trebuie să fie însoțită de un părinte sau reprezentant legal.
  2. Verificarea Lucrărilor: Membrii comisiei de Bacalaureat județene/municipale sau ai Comisiei Naționale de Bacalaureat pot solicita vizualizarea lucrărilor și a borderourilor de evaluare pentru scopuri de verificare și reevaluare.
  3. Evaluarea Digitalizată: În sesiunile din anul 2025, examenul național de Bacalaureat va folosi platforma dedicată evaluării digitalizate, semnalând o continuare a procesului de modernizare a evaluării.
  4. Restricții privind Obiectele Personale: Candidații nu vor avea voie să aducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și alte obiecte similare. Acestea trebuie să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, care va fi stabilită de comisia de Bacalaureat.

The post Ordinul de ministru privind Bacalaureatul a fost publicat în Monitorul Oficial first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.