Radio Hit FM

From the blog

Orașul Victoria în Plină Transformare: se execută reabilitarea Clădirilor Degradate

Autoritățile locale din Victoria au demarat un amplu proiect de reabilitare a clădirilor degradate din oraș, începând cu imobilele situate la intrarea în oraș dinspre Ucea de Sus. Inițiativa urmărește să îmbunătățească imaginea urbană și să elimine focarele de infecție, redând orașului un aspect modern și îngrijit.

Primul imobil vizat a fost un bloc de la intrarea în oraș, care, la preluarea mandatului actualului primar, aparținea unui proprietar ce l-a lăsat în paragină, transformându-l într-un adevărat focar de infecție. „Blocul devenise vedetă în oraș și era folosit pe post de container de către oricine avea ceva de aruncat,” a declarat primarul Camelia Bertea. Pentru a determina proprietarul să ia măsuri, Consiliul Local a crescut impozitul pe clădire cu 400%, după ce anterior i-au fost aplicate amenzi în valoare de 30.000 de lei. În cele din urmă, proprietarul a decis să vândă blocul, iar noii proprietari au început deja lucrările de reabilitare.

Un alt bloc, situat pe strada Salcâmilor, a avut aceeași soartă a degradării. Predat către Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) cu 18 ani în urmă, expertizele tehnice recente au arătat că imobilul nu mai poate fi menținut. ANL a returnat blocul către autoritățile locale pentru a elibera terenul, urmând ca, după degajarea zonei, să fie construite locuințe noi și moderne pentru tineri.

De asemenea, imobilul din centrul orașului, care găzduiește în prezent Serviciul Fiscal Orășenesc Victoria, va fi reabilitat. Clădirea, situată pe două niveluri, are un proprietar privat la parter, care a fost de acord să participe la reparații, în timp ce autoritățile locale dețin o parte din etaj. Fondurile pentru reparații au fost deja alocate, iar lucrările vor începe în această vară.

În total, pe lângă aceste clădiri, alte 9 blocuri din oraș, ale căror fațade necesitau îmbunătățiri, vor fi reabilitate energetic cu fonduri europene. Astfel, pe lângă un aspect modern, aceste imobile vor deveni mai confortabile și mai eficiente din punct de vedere energetic, reducând semnificativ costurile la energie pentru proprietari.

„Nu ne oprim aici! Lucrăm constant pentru a îmbunătăți imaginea orașului nostru și pentru a oferi locuitorilor un mediu mai sănătos și mai plăcut,” a concluzionat primarul Camelia Bertea.

The post Orașul Victoria în Plină Transformare: se execută reabilitarea Clădirilor Degradate first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.